Tänään se tuli. Pesukone. Ei enää nyrkkipyykkiä eikä pesuloita. Siellä se nyt pyörii. Muutenkin tuntuu, että täälä alkaa asiat pikkuhiljaa järjestyyn. Huomenna mulla on aika pankkiin. Ehkä saan avattua tilin. Tosin tsekkiläinen kaverini puhu just tänään, ettei ollu saanu avattua tiliä heti ekasta pankista, kun se ei ollu puhunu tarpeeks hyvin ranskaa, ja ne ei antranu sen avata tiliä, koska se ei välttämättä ymmärtäis kaikkia sopimuspykäliä... ja oli passittanu ulos. No huomiseks on treenattava vähän pankkisanastoa.

Niinkun viimeks kirjotin, täälä on tosiaan monet asiat vähän monimutkaisia. Mutta jostain syystä tykkään tästä kaupungista kuitenkin tosi paljon. Nyt on ollu tosi kaunista, syksyistä, selkeetä ja kuulasta.

Tässä pari kuvaa lenkkipolulta

1042233.jpg1042222.jpg

 

Uskomatonta että varmaan suunnilleen parinkymmenen kilometrin säteellä, tän rauhan ympärillä asuu melkein 10 miljoonaa ihmistä...

Mutta myös kaupungissa on tosi kaunista. Pariisi on täynnä leveitä, vihreitä bulevardeja katukahviloineen. Rakennukset ja kaupunkisuunnittelu on tosi monumentaalista, leveitä katutiloja, jotka päättyy aukioihin tai merkkirakennuksiin. Isoille rakennuksille on annettu myös paljon tilaa ympärille. Ja sitä tilaa täällä tarvitaan, nimittäin porukkaa riittä. Turisteja etenkin. Luulis että marraskuu ei ois kovin vilkas, mutta silti viikonloppusin Suosituimpiin paikkoihin ( esim. Louvre, Centre Pompidou, Notre Dame... ) saattaa olla tuntien jonot. Itellä on jääny turistikierrokset vähemmälle, on riittäny jonottamiset asuntonäytöissä, sun muissa. Mutta kuten sanoin, eniten oonkin nähny Pariisia just asuntonäytöissä!  Jonkin verran kierrettiin kyllä nähtävyyksiä, kun Hemppa oli käymässä. Ja arkkitehtuurimuseossa käytiin parin opiskelukaverin kanssa lauantaina

1042220.jpg  Museo oli tosi mielenkiintonen, täytyy mennä uudestaankin. Ja  hienoimmat näkymät eiffeltornille mitä oon nähnyt!

No mutta nyt kello on jo niin paljon, että pitää mennä. Lähetään käymään kaljalla Thais:n kanssa. Thais on brittityttö, jonka tapasin hostellissa. Tässä kuva :)

1042245.jpg

kuvassa ollaan menossa kattomaan rugbymatsia... Hauska tyyppi.

 

Mut heipähei taas.

 

 

-Sasu