Salut,

Viikonloppu Pariisissa alkaa sekavissa tunnelmissa. Julkisen liikenteen lakko jatkuu ja metrolinjoista vain osa kulkee ja nekin paljon harvemmin kun yleensä. Ne linjat, jotka kulkee, onkin sitten aivan täynnä ihmisiä. Eilen mentiin vielä väkisin tunkemalla sisään täysiin metrojuniin, mutta tänään olikin sitten jo aseistetut sotilaat asemalla varmistassa järjestystä. huh huh. 

Ranskalaiset tosiaan rakastaa lakkoja ja ulosmarsseja ja muuta kapinointia. Kuulin että tällä viikolla oli jonkun yliopiston opiskelijat menneet lakkoon ja teljenneet koulun ovet ettei muutkaan pääse opiskelemaan.  hienoa! Tosin taitaa olla myös suomessa nyt melkoset lakkoilut meneillään.

Tällä viikolla alotin uuden harrastuksen, nimittäin kuoron! :) Kuoro on Sorbonnen yliopiston ranskan kielen opiskelijoille tarkoitettu, ja menin sinne Thais:n (joka siis opiskelee siellä) kanssa, eikä siellä kyselty sen kummemmin taustoja. Oli kyllä mielenkiintosta, mutta myös hyödyllistä, koska siellä harjoteltiin jonkin verran myös ääntämistä ja erilaisia ääneitä ja hengittämistä yms... ja hauskaa ainakin! Vaikka aika vaikeeta oli lauleskella, ehkä ens kerralla taas oppii enemmän. Kuoroharjotusten jälkeen päätettiin mennä vielä lasilliselle muutaman muun kuorolaisen kanssa, ja löydettiin läheltä yhen taidenäyttelyn avajaiset mihin mentiin nauttimaan ilmasta viiniä ja juustoja ja ihailemaan taidetta! varsinainen kulttuurikeskiviikko Pariisilaisittain.

Yks asia mikä on tosi tyypillistä täällä on päivälliskutsut. Ranskalaiset kutsuu ystäviään tosi monesti luokseen syömään ja juomaan. Ite oon käyny monenkin kaverin luona illallisella ja aina on ollu kyllä tosi mukavaa. Pitäs vaan itekin saada aikaseks kutsua kavereita koolle ja kokata jotain :) Huomenna meillä on kämppisten kanssa pienet tuparit. Tai en tiiä kuinka pieninä ne pysyy, kun ollaan kaikki kutsuttu porukkaa. Tosin en tiiä yhtään miten metrot huomenna kulkee. Toivottavasti ihmiset pääsee tuleen.

Asiat on taas järjestynyt täällä sen verran, että oon saanu avattua pankkitilin, ja pankkikorttikin oli tänään tullu pankkiin! Metrokorttia en oo vieläkään saanu, lähetin hakemuksen kolme viikkoo sitten, että eiköhän sekin sieltä pikkuhiljaa ala tuleen. Vaikka mitäs sillä nyt tekisinkään kun ei ne ees kulje, ja ne jotka kulkee on ilmasia lakon aikana.

 

Jeps, mut nyt pitäs lähtee, viikonloppu on täällä ja täytyy lähtee tuulettumaan! lisää ens viikolla.

 

Sasu